BIOGRAFIE


Wie is Hans Pijpers

Tot begin januari 2012 was ik werkzaam als docent Installatie Techniek, Drama en Communicatie. Daarbuiten hield ik mij actief bezig met drama, zang, ademtechniek, regie en praktische filosofie. Inmiddels ben ik gepensioneerd!

In de jaren negentig ben ik begonnen met het schrijven van toneelteksten. Ik merkte al snel dat dit een moeizaam, ingewikkeld maar erg leuk en interessant proces was. De stukken die ik schreef waren echter nog niet van het niveau dat ik voor ogen had. Leergierig als ik ben, besloot ik de 'Schrijversvakschool' in Amsterdam te bezoeken. Na het volgen van de cursussen 'Emotioneel Drama', 'Poezie', 'Schrijftechnieken' en 'Mechanisch Schrijven', voelde ik me gereed voor het 'echte werk'! Sinds 2006 houd ik me serieus bezig met het schrijven van toneelstukken.

In 2008 ben ik gestart met de site 'Welkom In Mijn Theater'. Wegens gezondheidsredenen was ik echter genoodzaakt om deze site in 2011 op te geven.

Sinds 2013 is de gezondheid gelukkig weer onder controle! Zelfs zodanig dat ik besloten heb om mijn website 'Welkom In Mijn Theater', na een flinke opknapbeurt, nieuw leven in te blazen!

Ik ben vol motivatie en inspiratie en geniet enorm van het feit dat ik weer tijd kan besteden aan mijn grote passie, namelijk het schrijven van eigenzinnige toneelteksten en regisseren! Bent u op zoek naar een regisseur in het midden van het land dan verzoek ik u vriendelijk contact met mij op te nemen (zie Contact pagina). Ik zie er naar uit!

Welkom dus, beste lezer(s) WELKOM!

Hans Pijpers

Hoe het begon

Op 14-jarige leeftijd speelde ik bij de plaatselijke amateur- toneelvereniging te Baarn. Vijf jaar later, op mijn negentiende, kreeg ik het advies solo te gaan: ik startte een cabaretcarrière. Ik volgde privélessen op allerlei gebieden binnen het theatervak, van zang tot (tap)dans.

Ik trad voor het eerst op met mijn One Man Show ‘Mag Ik Even?' in het Grand Theater in Amersfoort, voor zo’n kleine duizend mensen in maart 1973. Tijdens mijn optreden ontving ik een gelukstelegram van Toon Hermans. Hij trad tegelijkertijd op in het Luxor te Rotterdam. Mijnheer Hermans was mijn grote voorbeeld!

Daarnaast deed ik radio: liveoptreden en zingen. Ik trad op in programma’s met onder anderen Joke Bruijs, Greetje Kauffeld, Conny Vandenbos, Eddie Christiani, Tony Eyk, Willie Alberti, Louis Neefs en vele anderen. Ook werkte ik veel samen met Corry van der Linden, de enige echte Callimero en Smurfin van Nederland. Met Fred Benafente, Hans Karsenbarg, Hans Veerman, Willie Ruis (de Dikke Deur uit de serie 'Pipo de clown').

Ik regisseerde daarnaast diverse amateurtoneelgroepen in de provincie Utrecht en deed jurywerk voor toneelcompetities in het gehele land. Dit alles tot en met het jaar 2000.